Distribuţie :


Park Seo-joon ca Ko Dong-man

 Kim Ji-won ca Choi Ae-ra

 Ahn Jae-hong ca Kim Joo-man

Song Ha-yoon ca Baek Seol-hee


Da, am început acest serial datorită lui Park Seo Joon, puteți să vă bazați oricând pe sinceritatea mea. Nu are subtitrări în română, doar în engleză și alte limbi care mie nu-mi sunt accesibile. Am vizionat acest serial pe Netflix și are 16 episoade.

Povestea este realistă și m-a pus pe gânduri, așa cum fac toate lucrurile bune. În principiu avem patru prieteni care încearcă să se descurce cum pot în viață, asemenea nouă.

Dong Man este un tânăr angajat la o firmă de dezinfecție și dezinsecție. A avut diferite slujbe, dar toate ca să se ascundă de adevărata pasiune: taekwondo-ul. Din cauza unui blat făcut dintr-un motiv nobil, nu mai practicase acest sport de zece ani. Văzând-o pe prietena lui pesistând în a deveni crainic, acesta renunță la sljbă și se antrenează pentru a deveni luptător MMA. Din nou în lumea sportului, se confruntă iarăși cu blaturi și manipulări, dar și cu mult așteptata revanșă cu Tak Soo.

Ae Ra (un nume frumos, nu-i așa?) este prietena cea mai bună a lui Dong Man. Visul acesteia este să fie prezentatoare tv. De fiecare dată când are microfonul în mână strălucește și este fericită. Are mai multe ocazii să facă asta, așa își dă seama că televiziunea nu este singurul loc unde poate să devină celebră pentru talentul ei. Merge deseori la interviuri, dar fetele mai tinere și cu cv-uri mai pompoase o întrec mereu. La un interviu, angajatorul nu îi pune nicio întrebare iar când Ae Ra atrage atenția asupra acestui fapt, i se spune că dacă ea nu și-a făcut timp să adauge studii și activități în cv, nu o să-și irosească timpul cu ea. Ae Ra îi răspunde că în timpul acela făcea bani ca să se întrețină. Aceasta este doar una dintre situațiile care fac oamenii obișnuiți cu nereușite să se identifice cu personajele.

În timp ce Dong Man are o fostă iubită, recent divorțată, care îi dă târcoale mereu, viața amoroasă a lui Ae Ra este pur și simplu un dezastru. Măcar Ae Ra află adevărul la timp și deși suferă, îl are pe Dong Man să o susțină. Aceștia evoluează din prieteni în iubiți, ceea ce le dă și motive de bucurie și de îngrijorare, știu că odată trecut acest prag, nu mai pot deveni din nou prieteni.

Cuplul Joo Man și Seol Hee formează acțiunea secundară, dar nu sunt plictisitori și nu am derulat niciodată momentele cu ei. Sunt un cuplu dulce, de oameni simpatici peste care vin mici ghinioane. Sau un ghinion mare cât o internă care se îndrăgostește de Joo Man, mai bine zis. Le pune relația de șase ani la încercare, mai ales pe docila Seol Hee care s-a sacrificat ca Joo Man să meargă la facultate și să aibă o slujbă bună. Să o vedem ieșind din carapacea ei este adorabil, de la forme de independență ca unghiile roz și o nouă afacere, Seol Hee este fata a cărui vis este să devină mamă și soție.

Pe lângă problemele amoroase și cele legate de locurile de muncă, fiecare dintre personaje se confruntă cu probleme și în plan familial. Pentru că, nu-i așa, nu se poate să ne meargă rău doar într-un plan. Să punem la socoteală  și problemele cu sănătatea pe care le are Dong Man. Bucuria visului împlinit are și consecințe.

Ce am învățat din acest serial?

Încă din primele episoade am fost geloasă pe Dong Man și Ae Ra. Și nu, nu din cauza lui, ci a faptului că ambii știau care le sunt visele. Din copilărie și până la treizeci de ani, nu au renunțat în ce au crezut că le place și sunt buni. Ca să-ți îndeplinești un vis trebuie să știi care e acela, iar asta mi se pare partea cea mai grea.

Dacă vă interesează un serial realist, cu multe eșecuri și mici reușite, acesta e alegerea potrivită. Fiecare personaj nu doar că spune o poveste, dar este o lecție. Chiar și personajele mai mici sunt destul de bine dezvoltate, li se explică povestea, făcându-le rolul în viața protagoniștilor mai însemnat. Pe lângă numeroasele scene amuzante, acest serial ne amintește că o relație nu trebuie să aibă niciun element de bogăție, nemurire sau mai știu eu ce năzdrăvănii ca să fie adorabilă.